Ultimative guide til Meta title, beskrivelser & CTR

Hvad er en Meta title?

Hvis du er i tvivl om hvad en Meta title er, kan det forklares som den blå title du ser ude i Google, som du ser på billedet herunder. Det er titlen der både skal beskrive hvad siden handler om og få kunden til at klikke på lige præcis din hjemmeside, i stedet for konkurrenternes.

Derudover skal den faktisk også indeholde søgeordet du gerne vil findes på, som i dette eksempel er ‘Bøger’.

Prøv at lav din egen meta title og meta beskrivelse herunder

 • Alle
 • Billeder
 • Videoer
 • Nyheder
Digital Marketing Bureau → Vækst idag med Webstarters A/S
https://webstarters.dk
Webstarters A/S er et Digitalt marketing bureau der hjælper mange virksomheder med ✓Digital strategi ✓SEO ✓Google Ads ✓Facebook Annoncering

Meta title længde

For ikke at stå i samme situation som ‘Bog & Idé’ med den alt  for lange meta title, er det vigtigt at vide hvor lang din meta title faktisk må være og hvordan du kan måle det.

Hovedreglen er at Google kan vise op til 70 tegn, med mellemrum inkluderet. Det er dog langt fra at den altid viser de 70 tegn. Det bliver faktisk målt i pixels, og svarer til 590px.

For eksempel – hvis vi tager bogstavet ‘T’. Et lille ‘t’ fylder ikke det samme antal pixels som et stort ‘T’ gør.

Herunder er et eksempel på at der kan være 102 små t’er men kun 46 store T’er:

Værktøjer til metainformationer

Der findes utallige gratis værktøjer til at måle længden på din title. Her kommer lige 2 værktøjer, som vi kan anbefale.

SEOMofo måler ikke bare din længde, men giver også et grafisk resultat af hvordan din title vil se ud på google.

https://seomofo.com/snippet-optimizer.html

Hvis du derimod blot ønsker at måle længden i pixels kan vi anbefale Serpsim. På Serpsim kan du se præcis hvor mange pixels du må have og hvor mange du mangler for at ramme max.

https://serpsim.com/

Det vigtigt lige at være opmærksom på at ca 50% af folk søger gennem mobilen. Og der er som regel mindre plads til meta informationer på mobilen. Hvilket også betyder at man må have mindre tegn og pixels der.

Google lever lidt sit eget liv, når det kommer til hvor meget der kommer til at stå i søgeresultatet. Vi har i visse tilfælde set at der kan stå mere på Mobilversionen end der kan i computer browseren. Så der er ikke nogle værktøjer der er 100% præcise.

Pro tip:

Vil du være 100% sikker på din title ikke bliver for lang, kan du bruge vores søgeresultatsværktøj.

Sæt din meta title ind og skriv 2 små s’er efter. Er der plads til de 2 små s’er uden at den laver de 3 små punktummer, er din title ikke for lang.

Som vist herunder, kan du se at der er sat 2 ekstra s’er ind efter ‘Webstarters

Men laver den derimod “” når du sætter 2 s’er på som vist på eksemplet herunder ville det være en god ide at forkorte den lidt for at være 100% sikker på, at det hele vil blive vist på Google.

Det anbefales selvfølgelig også at man lige efter tjekker på Google engang meta titlerne er blevet lavet og indekseret for at være 100% sikker på de er som de skal være.

Dette kan du gøre ved at skrive denne kommando i Google:
Site:hjemmesidenavn.dk intitle:dit søgeord

Søgeordet – Keyword

Når vi snakker om at selve søgeordet skal være med i Meta titlen, er det vigtigt at den forekommer som noget af det første, som du også kan se i ovennævnte eksempel. ‘Bøger’ som er blevet brugt som søgeord, kommer som det allerførste i titlen.

Det er vigtig for brugeren hurtigt at kunne se at det de søger efter, faktisk også er det de finder. Det er også noget Google kigger på når de skal rangere din side frem for konkurrenternes.

USP – Unique selling propositions

Efter søgeordet er blevet brugt kommer vi til det vi i marketing-verdenen kalder USP’er (Unique Selling Proposition). Dette er i bund og grund er din salgstale. Hvorfor skal brugeren vælge dig frem for dine konkurrenter? Her er det vigtigt at kigge på hvad jeres virksomhed kan bidrage med i forhold til konkurrenterne.

Det kan for eksempelvis være I går ind for at være miljøbevidste, eller at I er de eneste der tilbyder XX antal dages returret. Det skal man prøve at få flettet ind så det fanger brugeren bedst muligt.

Som man kan se i eksemplet ovenover er deres USP “90års bilerfaring“. Dette er hvad de har valgt at sælge sig selv på.

Det er ikke altid at man benytter sig af USP’er. Der kan være tilfælde hvor man har en landingsside som rangerer på mere end ét søgeord, og derfor ønsker at bruge pladsen til at få flettet de relaterede søgeord ind i stedet. I de tilfælde bruger man det mest relevante søgeord først og får så dernæst indflettet de andre relaterede søgeord.

Blikfang i søgeresultatet

Når vi snakker om blikfang er det vigtigt at forstå hvor brugerne faktisk kigger hen når de søger efter diverse ting på Google. De første ting brugerne kigger på er starten af titlen, hvor dit søgeord gerne skulle stå, og dernæst det sidste af titlen. Det er faktisk midten af din titel som får mindst opmærksomhed.

Starten bliver brugt til at skabe overblik for brugeren, så de kan se det faktisk er relevant, det de finder. Så kan slutningen bruges til at fange brugerens opmærksomhed. Der er som sådan ikke noget der er rigtigt eller forkert på det her område, men vi har bare set i flere tilfælde at dette giver en højere klikrate.

Skil dig ud fra mængden

Det man kan gøre er at kigge på hvad konkurrenterne gør, og tænke på hvad du kan gøre anderledes for at skabe mere blikfang i forhold til dine konkurrenter.

Man skal dog have in mente at det heller ikke skal virke useriøst og overdrevet så brugeren bliver skræmt væk. Der kan være en meget hårfin grænse. Man kan eventuelt prøve sig frem og se om noget giver bedre resultater end andet. Dette kaldes også at ‘splitteste’. Du kan eventuelt teste to forskellige titler over et stykke tid, for at se hvilken der gør det bedst.

Der kommer her et par tips til hvad man kan gøre for at skille sig lidt ud. Herunder kan du se Bog & ides søgeresultat når man bruger søgeordet ‘Bøger’

Hele deres titel er faktisk:

“Bøger – et stort udvalg af bøger hos Danmarks største boghandlerkæde Bog & idé”

Men det er alt for langt i forhold til hvad der kan blive vist på Google. Derfor får brugerne ikke alt den information som Bog & Idé ønsker de skal have.

De får i stedet en sætning som kan være misvisende. Hvis brugeren ikke på forhånd ved hvad Bog & Idé er, kan de heller ikke vide hvad de mener med Danmarks største… Vores råd vil i stedet for være, at få det kortet ned så det giver bedre mening for brugerne.

Herunder kan du se et eksempel på hvordan det kunne se ud:

Bøger er sat ind først som er søgeordet. Dernæst har vi lavet en opdeling med tegnet ‘|’ så brugeren lettere kan se søgeordet og at der kommer et nyt afsnit efter.

Derefter har vi deres USP som er “Danmarks største boghandlerkæde”. Det er det de gerne vil sælge sig på.

Herefter har vi lavet et symbol “pil” som giver noget blikfang hen mod deres brand navn ‘Bog & idé’.

Der er som sagt ikke noget der er 100 procent korrekt. Det handler så vidt muligt om at gøre det let for brugerne at finde ud af, hvad lige præcis din side handler om, mens du stadig prøver at fange brugerens opmærksomhed.

Her er et link til symboler du kan bruge i din meta title, for at skabe mere blikfang.
https://www.toptal.com/designers/htmlarrows/

Genere impulskøb i søgeresultatet

Har du en tilbudskampagne på en bestemt kategori eller et produkt? Så kan du også benytte muligheden for at sætte det i din meta title for at tiltrække brugeren, og måske skabe et impulskøb hos brugeren.

Her kommer et par eksempler på hvordan sådan en titel kunne se ud.

Som du kan se i eksemplerne ovenover skaber du rigtigt meget blikfang ved at benytte XX%. Derudover så kribler det helt ned i brugernes fingre, når de kan se at der kan spares penge.

Du skal dog være opmærksom hvis du benytter denne metode, og kun har tilbud på “outdated” produkter. Så kommer brugeren ind på din side og finder gamle produkter og smutter måske hurtigt igen, fordi brugeren havde regnet med noget andet.

Så vil din afvisningsprocent også stige. Men det kan være en god måde at “lokke” folk ind på siden. Det kunne jo være de fandt noget andet der var interessant på din hjemmeside.

 

Pro tip:

Det er vigtigt hvis du ændre eller sletter tilbuddet, at du også får ændret din meta information igen. Så undgår brugeren at kommer ind på en side helt uden tilbud. Brugeren forventer at se tilbud, når de klikker på lige præcis sådan en meta title.

Det er ikke meningen at man skal mislede brugerne. Så der skal faktisk være et tilbud, ellers skal man helt lade være med at benytte sig af den form for meta titler, da det lige så hurtigt som det kan give flere kliks, også kan give en dårlig anmeldelse på Trustpilot, hvis brugerne mener du gør brug af falsk markedsføring.

Hvad er en Meta beskrivelse?

Det er den grå tekst under den grønne URL der bliver kaldt for meta beskrivelse.

Meta beskrivelse bliver brugt til at informere brugerne mere omkring hvad den pågældende landingsside handler om, og dermed skabe interesse for din hjemmeside.

Søgeord i meta beskrivelsen

Det er vigtigt også at få brugt dit søgeord 1 gang i beskrivelsen, fordi det fortæller Google hvad din landingsside omhandler. Derudover giver det et bedre blikfang fordi søgeordet bliver fremhævet med fed skrift. Det skaber også en bedre brugeroplevelse fordi brugerne hurtigere kan skimte beskrivelsen og se om den er relevant for det de har søgt på.

Udover at søgeordet bliver fremhævet, kan relaterede søgeord, der ligger meget tæt på, faktisk også blive fremhævet som du ser i eksemplet ovenover.

Her er det ikke kun “bøger” der bliver fremhævet men ordet ‘bog’ bliver faktisk også fremhævet.

USP’er til beskrivelser

Derudover kan det faktisk også bruges til at fange brugerens opmærksomhed. Her kommer vi igen omkring brugen af USP’er. I beskrivelsen har du en del mere plads til at få skrevet lige præcis hvorfor brugerne skal vælge dig frem for konkurrenterne.

Vi tager lige et eksempel fra “Bogreolen”

Her kan du se de bruger USP’erne “markeds billigeste priser” og “levering indenfor 1-2 hverdage“. Det er de ting som Bogreolen stræber efter at være de bedste til.

Skab mere synlighed

Det er langt fra de fleste der får læst beskrivelserne igennem inden de får trykket på linket.

Det er derfor vigtigt at prøve at få skabt så meget synlighed som overhovedet muligt. Selvfølgelig inden for rimelighedens grænser, så beskrivelsen stadig giver mening for brugeren og så det ikke virker overdrevet.

Der er et par forskellige tips og tricks, man kan bruge for at skabe mere blikfang. Vi kan igen bruge Bogreolen som eksempel på hvordan vi kan skabe mere synlighed.

På eksemplet ovenfor kan du se hvordan der kommet et flueben symbol foran USP’erne der skaber mere blikfang.

Det gør det også lettere for læseren hurtigt at finde frem til hvorfor man skal vælge Bogreolen. Fremfor det står ud i en lang smøre som på eksemplet nedenunder.

Her kommer endnu et eksempel på hvordan det også kunne se ud. Eksemplet er sat imellem to andre søgeresultater. Så du kan se hvordan meta descriptions i sig selv kan skabe mere blikfang.

Som du kan se i eksemplet ovenover, lægger man hurtigt mærke til de grønne flueben, som skaber en del overblik. Det betyder faktisk at folk i de største tilfælde vælger din hjemmeside frem for konkurrenten, selvom det bare er en lille ændring i beskrivelsen.


Pro tip:

Det er vigtigt at man ikke gør overdrevent brug af den form for blikfang, da det ved overdrevet kan virke useriøst.

Derudover virker det bare mere overskueligt hvis man kan formå at få alle USP’er ned i anden linje, i stedet for de ligger på både linje 1 og 2.

Meta beskrivelse længde

Som med meta titlen har vi også en begrænset længde som beskrivelserne ikke må overskride.

Max antal tegn ligger omkring 160. Men det bliver ligesom titlen målt i pixels, som er 930px. Det er vigtigt at man ikke bare smider 160 tegn ind og regner med at det hele bliver vist.

Det kan være en god ide at holde sig inden for 150 tegn i stedet for 160 for at være på den sikre side. Man kan eventuelt bruge samme taktik med de 2 s’er til sidst som blev nævnt under meta titlen, hvis man er usikker på om det hele kan være der.

Struktureret data

Struktureret data er en måde for dig at fremvise flere produkt / ydelse informationer overfor brugerne ude i Google. Her er der flere forskellige metoder man kan bruge for at fremvise specifikke detaljer om sit produkt. Det kan være prisen eller hvis man har med fødevare at gøre eller noget i den niche, så kan man fremvise hvor mange kalorier der er i produktet.

Struktureret data er et stykke kode man opsætter på sin side, som gør at Google får en bedre forståelse af hvad dele af din hjemmeside handler om. Det gør også at du kan konkretisere mere overfor Google hvad dit produkt kan, hvilket betyder mere information til Google og mere information til brugerne.

Jeg kommer med nogle forskellige eksempler på struktureret data og hvorfor det er effektivt.
Søger man efter bøf bearnaise på Google, får man fremvist en masse opskrifter eller restauranter.

Herunder kan vi se et søgeresultat hvori der aktivt er brugt struktureret data, til at fremvise mere information i søgeresultatet.

Her er et resultat uden struktureret data for at sammenligne blikfanget.

Der er brugt 4 typer struktureret data i dette søgeresultat.

 1. Billede
 2. Anmeldelse
 3. Tid
 4. Antal kalorier

Her kan vi se hvor effektivt og hvor meget information man egentlig giver sine brugere, og hvor meget man lægger mærke til søgeresultatet, i forhold til andre uden struktureret data.

Billede

Først og fremmest ser vi billedet af den lækre ret, hvilket gør at ens søgeresultat fylder mere, og får noget visuelt.

Fordele
 • Godt blikfang
 • Fylder mere
 • Visuelt
Ulemper
 • Fungerer kun i nogle nicher

Anmeldelse

Herefter ser vi stjernerne som er anmeldelserne. Disse anmeldelser er med til at give brugerne et overblik og at denne præcise opskrift er den rette for dem, da andre brugere har stemt at det er en god opskrift.

Fordele
 • Mere blikfang
 • Fungere i alle nicher
 • Fylder mere
 • Troværdighed, hvis gjort korrekt
Ulemper
 • Man må ikke overdrive med reviews
 • Skal opsættes korrekt ellers kan du falde i placeringer
 • Mange snyder med reviews og laver falske anmeldelser

Tid

Her viser vi brugerne hvor lang tid det tager at lave lige præcis denne ret. Det kunne være man gerne ville lave noget hurtigt mad, og derfor vil det give flere kliks, da ingen af konkurrenterne gør dette.

Fordele
 • God information til brugerne
 • User intent
Ulemper
 • Fungere kun til nicher hvor det er relevant med tidspunkter.

Kalorier

Arbejder man inden for fødevare- eller fitnessindustrien, og sælger proteinpulver, proteinbarer osv, er det en fordel at bruge kalorier, da motionister og fitnessentusiaster er meget opmærksomme på hvad de spiser, og hvor mange kalorier der er i de produkter de køber.

Fordele
 • God til fitnessindustri & mad
 • God information
 • User intent
Ulemper
 • Kan kun bruges ved mad og drikke

User intent – bruger data til Google

Google kigger mere og mere på det der hedder user intent.

Dette betyder sådan set, at Google er ved at være så klog at deres algoritme kan regne ud hvad brugerne har brug for af information, alt efter hvilket søgeord de søger efter.

Der findes 3 typer user intent:

 • Navigation – Brugerne prøver at finde en bestemt side
 • Information – Brugerne leder efter information med den søgning de har lavet
 • Transaktion – Brugerne er parate til at købe et produkt eller en ydelse

Så når en bruger som eksempel søger efter “Gryderetter” så forventer de også at få fremvist nogle forskellige søgeresultater, som har en masse gryderetter og opskrifter man kan følge når man laver mad.

Søger vi derimod efter “Gryderetter køb” så forventer brugerne også at de kan købe bøger eller blade med gryderetter, eller købe simrekød til gryderetter direkte online, eller at de vil have fremvist i hvilke butikker de kan købe ingredienserne til forskellige gryderetter.

Dette skal vi bruge i sammenhæng med vores Meta Informationer, samt for at forhøje vores CTR.

Ved søgeordet “Gryderetter” kan vi se at Arla ikke har gjort særlig meget ud af deres meta titler, dette skyldes sandsynligvis at Google selv har taget noget fra siden af og lagt ud i søgeresultatet.

Dog ved Google godt at brugere der søger efter “gryderetter” klikker på de søgeresultater som Arla har på søgeordet, og kan se at brugerne bliver på siderne, samt interagerer med indholdet.

Det er på denne måde Google indsamler informationer til user intent. Google ved at brugerne kan lide hvad de ser og læser om, og derfor skal alle opskrifter om gryderetter også have en fordel i søgeresultatet, på netop dette søgeord.

Dette betyder dog ikke at vi ikke kan gøre det bedre end Arla. Kigger vi på titlerne, giver de ikke særlig meget information eller blikfang.

Hvordan skal meta titlen så se ud efter user’s intent?

Her bruger vi både følelser til at beskrive vores opskrifter, men vi fylder også mere i søgeresultatet. Jeg ved hvertfald godt hvilken meta title jeg ville klikke på.

Der findes flere forskellige eksempler på User intent. Tager vi en webshop der sælger “tøj” som eksempel, så kan du have de samme links og næsten samme domæne, men konkurrenten som fremviser flere produkter end dig, har en fordel.

Dette har de netop fordi user intent indenfor tøjbranchen, gør at brugere der søger efter “tøj” gerne vil se et bredt udvalg, så de har noget at vælge imellem på så bredt et søgeord som “tøj”.

Vil vi derimod rangere på et mere longtail søgeord som “hvide nike air max sko størrelse 43” så forventer brugerne også at de enten får fremvist en produkt landingsside eller en specifik landingsside med alle “hvide nike air max sko i størrelse 43

Dette betyder også som en mindre virksomhed, der ikke har råd til et større varelager som Zalando, Nike og Boozt har, vil have svært ved at få topplaceringer på disse søgeord, fordi Google ved at deres indhold ikke passer til user intent.

Derimod betyder dette dog ikke at man ikke kan få topplaceringer på disse søgeord, det er bare andre faktorer man skal optimere efter for at få førstepladserne.

Man kan altid præge Google til at vælge en frem for konkurrenterne, om det enten er ved brugen af bedre indhold, eller bedre og stærkere links end konkurrenten, på lige netop den landingsside man ønsker at rangere på.

EMD – Exact match domain

EMD betyder exact match domain, og betyder at man har et domæne hvori det præcise søgeord man prøver at rangere på, er ens domæne navn.

EMD er i sig selv ikke noget du “SKAL” have for at få en høj CTR eller en god metainformation, men det kan i visse tilfælde hjælpe dig godt på vej.

Hvis du har et meget indsnævret niche produkt/ydelse, for eksempel et ord som “babysæbe”, vil du derfor med fordel kunne rangere højere og have lettere ved at rangere på dit primære søgeord hvis du ejer domænet der hedder Babysaebe.dk.

Dette giver også noget troværdighed når du ligger i top 3 på Google, og dit domæne er det præcise søgeord som brugerne har søgt efter, dette må også betyde at du er specialist inden for dit produkt/ydelse, da du udelukkende vil tilbyde dette.

Et godt eksempel kunne være søgeordet fluenet. Fluenet er et exact søgeord, men det er også et specifikt produkt, herunder ser vi et EMD der rangerer over jem&fix og Harald Nyborg, selvom de har en væsentlig dårligere linkprofil, færre sociale signaler og færre overordnet besøgende.

Protip:
EMD bruges som regel kun hvis du er niche specifik pg har en smal produktlinje, der ligger tæt op af dit EMD’s navn. I sådan et tilfælde vil du have en fordel over konkurrenterne.

Har du derimod mange produkter eller har du mange forskellige ydelser, vil et bredere domæne være bedre til lige netop din virksomhed

Hvad er CTR – Click Through Rate

Når vi snakker om CTR indenfor digital markedsføring, er det en måde hvoraf vi beregner hvor mange kliks du får ud fra X-antal visninger, på de søgeord eller søgefraser der er tilknyttet din hjemmeside.

Hvordan udregner vi CTR

Det er sådan set meget simpel matematik, alt efter hvor mange visninger vi har fået på Google, (Antallet af visninger vises i Google search console ) på de forskellige søgefraser eller søgeord der er tilknyttet vores hjemmeside, kan vi udregne vores kliks.

Click through rate = Kliks / Visninger

Eksempel: 15 kliks / 100 visninger = CTR på 15%

Hvordan ved jeg om min CTR er høj nok ?

Alt efter hvilken niche og produkt eller ydelse du sælger, har man forskellige CTR. Det kan også være at du er en af de heldige der har fået købt dig et EMD ( Exact match domain ) og du har derfor en fordel i søgeresultatet på det produkt eller den ydelse du sælger.

Her vil du som regel se en meget højere CTR, frem for hvis du sælger flere forskellige ydelser eller produkter.

Søgeord og click through rate sammenhæng

Alt efter hvilke søgeord du prøver at rangere på, om det er et trofæ søgeord som “tøj” eller et longtail søgeord som “hvide nike air max 90” har dette også betydning for hvad din maximale CTR kan blive. Der er utroligt mange faktorer der spiller ind her.

Går man udelukkende efter longtail søgeord, vil du have dine kunder så langt nede i salgstragten at din CTR sandsynligvis også vil være højere, du vil derimod have færre visninger da longtail søgeord som regel ikke har en særlig stor volumen.

Så her er det et spørgsmål om, et bredt søgeord med 3000 månedlige søgninger, vil kunne generere mere salg og give dig flere kliks, end et søgeord med 150 månedlig søgninger.

Her laver man både en vurdering af hvem ens konkurrenter er, om det er er realistisk at komme over konkurrenterne (Både i forhold til user intent, men også budget og links) og hvilken branche snakker vi om.

I en udregning ud fra 100 forskellige virksomheder ligger en gennemsnitlig CTR cirka på følgende:

 • Bredt søgeord: 3-6%
 • Longtail søgeord: 7-15%

Er du et større brand, hvori du allerede har en større kundegruppe, vil du som regel have en meget højere CTR, da brugerne kender din virksomhed og handler ved dig fordi de er vant til dette, og elsker dit produkt/ydelse.

Har du allerede en CTR på disse idag, uden det store blikfang i dine meta information, så vil du kunne hæve din CTR med 0.5% – 2+% ved at gøre brug af denne guide.

Ligger du derimod under ovenstående tal, vil du kunne hæve din CTR med minimum 2+%, hvilket vil sige næsten en fordobling af besøgende på de enkelte brede søgeord.

Afhænger min placering af min klikratio?

Din placering afhænger selvfølgelig af din klikratio. Har du ingen søgeord på side 1, har du som regel også 0% klikrate. Derfor er det så vigtigt at vi husker at optimere vores meta informationer, i forhold til Googles algoritmer først, og når vi så har fået side 1 placeringer, at vi begynde at have mere fokus på brugerne i stedet for, da de er med til at bestemme hvilken placering du skal ligge på.

Splittest dine meta tekster

Det er vigtigt at vi husker at splitteste vores meta informationer når vi kommer i top 5 placeringer. Kommer man i et plateau hvor man ikke føler man kommer nogen vegne i forhold til placeringer eller CTR, så er det fordi at man rammer skævt i forhold til sin målgruppe.

Hvad vil man gerne appellere til sin målgruppe? Hvad søger de? Og hvad forventer de af dig som virksomhed?

Hvordan ser jeg min organiske CTR?

Google Search Console er dit foretrukne værktøj her. Google er de eneste der kan udregne din CTR da det er deres søgemaskine du bruger.

Du tilføjer din side på Google Search Console med et kodestykke lige før dit </head> tag lukker, som du implementerer på din hjemmeside.

Opsætning af Google search console

Har du allerede implementeret Google Analytics på din side, kan du direkte igennem Google Search Console, tilføje dig selv adgang. Dette gør du på følgende måde.

I venstre top hjørne finder du et felt du kan klikke ud, hvor du har dine kontier.

Her klikker du, og vælger tilføj ejendom.

Under tilføj ejendom vælger du Webadresse Præfiks og indsætter dit domæne.

Herefter klikker du fortsæt og du får nu adgang til den data Google har over din hjemmeside.

I menuen til venstre vælger du nu “Effektivitet”

Her vil du i toppen have adgang til samlet antal kliks du har fået ud af dine placeringer, samt hvor mange visninger og din gennemsnitlige klikrate.

Klikker vi på Gennemsnitlig klikrate, vil vi ud fra hvert søgeord/søgefrase kunne se nedenunder hvad vores CTR er på de enkelte søgetermer.

Effektivitet af CTR google search console

Synergi mellem SEO & Google Ads

Ønsker du at få maximalt antal kliks og trafik til din hjemmeside og have så høj en CTR som muligt? Så kan det være en fordel for dig at køre både SEO og Google Ads på samme tid.

Du vil i visse tilfælde have Google Ads annoncer der klarer sig bedre end dine organiske søgeresultater, også selvom du ligger nummer 1 på et givent søgeord, og omvendt. Dette skyldes at brugerne klikker forskelligt alt efter hvad de er “vant til” eller hvis din Google Ads annonce har ikke lige så meget blikfang som de organiske søgeresultater.

Der vil også altid være de brugere der altid bare vil klikke på de organiske søgeresultat, fordi at de ikke gider at klikke på annoncer, og omvendt.

Synergien kommer ved at du både har topplaceringer i det organiske søgeresultat og du kører almindelig Search Ads på Google. Så vil du lige pludselig ligge i toppen af søgeresultatet to gange.

Dette betyder at du har dobbelt så stor chance for at få et klik, og dermed en højere maksimal CTR, men du har også mulighed for at splitteste forskellige USP’er, alt efter hvad der fungerer bedst for lige netop din virksomhed og dine brugere.