facebook_pixel

WordPress – hvorfor

At etablere en hjemmeside kræver et såkaldt CMS, forkortelse for Content Management System, altså et ‘System til Håndtering af Indhold’. CMSet er den platform, hjemmesiden opbygges på, og der eksisterer en hel del sådanne platforme, som man vælger blandt, når man skal konstruere sin hjemmeside. Det mest udbredte CMS kaldes ‘WordPress’, og dette system har da også en lang række fordele, som i sig selv forklarer dets popularitet. Fordelene ved WordPress gør systemet meget bredt egnet, hvilket også ses ved, at både små og store virksomheder benytter dette system

Gratis

Den første indlysende fordel ved ‘WordPress’ er den, at det er ganske gratis. Dette system kan hentes direkte fra internettet og installeres hurtigt og nemt på computeren. Nogle steder er installationen af ‘WordPress’ gjort så nemt tilgængelig. At man med et enkelt klik får hele systemet installeret uden i princippet at skulle foretage sig yderligere. Det er nødvendigt at tilføje forbeholdet ‘i princippet’, fordi det ikke er gjort med at installere systemet, man bliver nødt til efterfølgende at bruge nogen tid på at sætte sig ind i at bruge det. Desuden er det påkrævet yderligere at installere en del tilbehør.

Brugervenligt

Ikke desto mindre er ‘WordPress’ i meget høj grad et brugervenligt CMS, som tillader brugeren at vælge en hel del ekstra tilbehør, som kan bidrage til at skabe en personlig hjemmeside, der tilfredsstiller den enkeltes behov og smag. Tilbehøret fremstår i form af såkaldte ‘temaer’ og ‘plugins’, hvor temaet udgør hjemmesidens layout og grundlæggende funktionalitet, mens forskellige plugins tilbyder en række specielle funktioner, eksempelvis bestemte formularer, navigationsbarer og andre praktiske sager, som varierer fra hjemmeside til hjemmeside.

Nemt

En vigtig ting ved ‘WordPress’ er, at det som grunlæggende platform findes i mange sprogversioner, således også på dansk. Samtidig har det udviklet et system med automatiske sikkerhedsopdateringer, sådan at brugerne altid har den seneste software installeret. Man behøver således på ingen måde være teknisk specialist for at kunne bruge ‘WordPress’. Man behøver heller ikke at have en tyk tegnebog. Også såvel en del temaer som mange ‘plugins’ til ‘WordPress’ kan erhverves gratis, og ofte vil disse gratis tilbud være glimrende og tilstrækkelige.

Godt til SEO

‘WordPress’ er et meget fleksibelt system, der kan opdateres, udvikles og finpudses nærmest i det uendelige. Dette gør ‘systemet’ attraktivt, fordi der nærmest ikke er nogen grænse for, hvad systemet kan anvendes til. Ikke mindst i forhold til søgemaskineoptimering er systemet glimrende. Dels fordi systemet i sig selv nemt kan justeres i forhold til optimering, dels fordi en række plugins er specielt udviklet netop med henblik på søgemaskineoptimering.

Fleksibelt

Sammenfattende kan man sige, at ‘WordPress’ er en god løsning for langt de fleste, der ønsker sig en hjemmeside. Gratis, brugervenligt, fleksibelt. Eftersom ‘WordPress’ kan udvides efter behov – der findes over 40.000 forskellige plugins. Kan systemet anvendes af virksomheder af enhver størrelse, og man ser da også en række meget store aktører bruge det. Men da systemet samtidig er så nemt at håndtere, bliver systemet lige så attraktivt for små virksomheder.

Alexander Dall Christensen

Artiklen er skrevet af Alexander Dall Christensen

Alexander er Business consultant hos Webstarters. Han har en dybdegående viden indenfor online markedsføring og problemstillinger vores kunder ofte møder.