facebook_pixel

Køb af hjemmeside

For at etablere en webshop må man selvsagt først og fremmest have sig en hjemmeside. For at oprette en hjemmeside skal man have indtil flere ting på plads. Især to ting er grundlæggende, nemlig dels et domænenavn, dels et webhotel. ‘Webhotellet’ kaldes også for en ‘host’. Nu er det sådan, at internettet, og alt der har med det at gøre. Fortrinsvis anvender engelske udtryk. En ‘host’ er således ikke det samme som et dansk ‘host-host’, når man er forkølet, i stedet betyder det en ‘vært’.

Web-server eller ‘-hotel’

En sådan ‘vært’ eller et ‘hotel’ på internettet dækker over en såkaldt web-server, som reelt bare er en computer med specielt server-software installeret. ‘Server’ er igen engelsk, her med betydningen at man ‘serverer’ for eller ‘betjener’ den, der lægger sin hjemmeside her. Samt de personer der ønsker at kigge med på hjemmesiden. På denne web-server, hos denne ‘vært’, lejer man så et ‘værelse’ på web-hotellet. Dette betyder blot, at man har alt indholdet fra sin hjemmeside liggende tilgængeligt på web-hotellet. Sådan at andre mennesker kan se det, via en internetforbindelse.

Domænenavn

For at besøgende skal kunne finde hjemmesiden på web-hotellet, må hjemmesiden have et navn og en adresse. Dette kaldes et domænenavn, eller blot et domæne. Et domæne er optaget, når en indehaver af en hjemmeside har registreret det pågældende domænenavn. Hvert domænenavn er således unikt og leder besøgende til den specifikke hjemmeside på web-hotellet. Man registrerer sit domænenavn for et år ad gangen, og man skal huske at forny det, så det ikke bliver ledigt for andre. Man betaler for registreringen af domænenavnet, men det er billigt, og det er nemt at ordne. Dog skal man være opmærksom på, at der er forskel på status ved forskellige endelser på domænenavne, sådan at .dk og .com eksempelvis har forskellig appel og dermed forskelligt prisniveau.

Web-hotel

Man betaler ligeledes for sit ‘værelse’ på web-hotellet. Og prisen varierer som på et rigtigt hotel i forhold til værelsets størrelse og kvalitet. Som indehaver af en hjemmeside er man særligt interesseret i to ting ved web-hotellet: Det skal fungere. Og det skal fungere hver gang. Man kan ikke drive forretning via en hjemmeside, hvis kunderne den ene gang efter den anden ikke kan åbne døren til butikken. Eller hvis alting i butikken foregår i slow-motion, så det tager kunden en halv time bare at nå frem til disken. Web-hotellet skal være hurtigt, effektivt og stabilt. Hvilket man naturligvis må betale for, og priserne varierer som nævnt i forhold til kvaliteten.

Vælg præcist domænenavn

Når man vælger sit domænenavn, skal man helst vælge noget originalt, der præciserer webshoppens specielle tilbud og samtidig er nemt for kunderne at huske. Blikkenslagerens domænenavn kunne eksempelvis være wc.dk – og ikke eksempelvis blikkenslagerens navn: aagefrederiksen.dk. Folk er ligeglade med, hvad blikkenslageren hedder, de er mere interesserede i, hvad blikkenslageren kan. Hvad angår hosten, bør man kigge sig for og vælge det web-hotel, der har det bedste ry og tilbyder de løsninger, man har brug for i sin web-shop.

Alexander Dall Christensen

Artiklen er skrevet af Alexander Dall Christensen

Alexander er Business consultant hos Webstarters. Han har en dybdegående viden indenfor online markedsføring og problemstillinger vores kunder ofte møder.